De beste managed hosting voor WordPress en Woocommerce

De beste managed hosting voor WordPress en Woocommerce

Wil je een webwinkel beginnen? Dan is de eerste stap het zoeken naar een betrouwbare hostingpartij. Dit is de partij die ervoor zorgt dat je winkel online blijft. Je potentiële klanten moeten immers altijd digitaal kunnen aankloppen. Met andere woorden: je website moet zoveel mogelijk online zijn. Daarom kun je het best kiezen voor managed hosting.

Wat is managed hosting?

Managed hosting is een vorm van hosting waarbij de provider alle taken rondom de hosting uit handen neemt. Dat houdt in dat de provider alle bedrijfskritische processen voor de website verzorgt. Denkt bijvoorbeeld aan het zorgen voor extra veiligheidsmaatregelen, of het versnellen van de internetverbinding.

De provider doet dit allemaal voor je. Je betaalt daar een (klein) bedrag extra voor, maar in ruil daarvoor kun jij je volop concentreren op wat je het liefst doet: producten verkopen.

Bedrijfskritische hosting en WordPress

Het fijne van WordPress is dat het in principe niet uitmaakt waar je het onderbrengt, maar dat je er wel snel de vruchten van plukt als je het onderbrengt op een snelle, goed beveiligde server. Daarom kun je het best kiezen voor ‘bedrijfskritische webshop hosting’. Dat is hosting die alle zaken tot in de puntjes voor je verzorgt: er is bijvoorbeeld constante monitoring om snel problemen op te kunnen sporen en te verhelpen.

De provider Ewy gaat zelfs nog een stapje verder: daar is 1 vaste contactpersoon met expertise in jouw type website. Heb je een website die helemaal draait op Woocommerce, dan is er dus een Woocommerce-expert in huis, zodat je zo snel mogelijk online bent en zo lang mogelijk online blijft.

Wat zit er in een managed hosting pakket?

Wat een managed hosting pakket precies inhoudt, verschilt per aanbieder. In grote lijnen kun je in ieder geval stellen dat er ruimte voor de website en e-mail beschikbaar wordt gesteld. Sommige aanbieders werken met G Suite van Google, terwijl anderen ook Office 365 ondersteunen.

Natuurlijk zit er in het pakket ook oplossingen voor een stabiele, snelle websites. Je website moet altijd online en altijd snel zijn. Dat is precies waar een managed hosting pakket of bedrijfskritische website hosting zich voor leent.

Tegenwoordig is het ook belangrijk dat we verantwoord ondernemen. Daarom is het een goede zaak om ook te kijken hoe groen je (toekomstige) provider is. Wordt er gewerkt met groene stroom? Worden er bomen geplant door de provider? Hoe wordt er gezorgd voor een mooiere wereld?

Ook handig als je zelf niet zo technisch bent

Eerlijk is eerlijk: iedereen heeft een eigen specialiteit. Als jouw specialiteit verkopen is, is de kans groot dat je geen fantastische server- en applicatiebeheerder bent. Andersom zal een IT ’er misschien geen geweldige verkoper zijn. Iedereen heeft zijn eigen specialiteiten.

Managed hosting neemt je alle zorgen uit handen. De specialiteiten blijven bij degenen die er deskundig in zijn. Zo kun jij verkopen of fantastische producten ontwerpen, terwijl een hostingpartij zich helemaal richt op de techniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *