Veelgestelde vragen over WordPress

Hoe kan ik inloggen op mijn WordPress website?

Nadat je een domeinnaam hebt gekocht en de website host, ontvang je een e-mail van de hosting partner met de inloggegevens van je WordPress website. Naast de inloggegevens vind je hier ook een link naar het dashboard van je website. Dit is in de meeste gevallen de domeinnaam met /wp-login.php erachter, dus bijvoorbeeld www.domein.nl/wp-login.php. Met een gebruikersnaam en wachtwoord kun je hier inloggen om naar het admin gedeelte te gaan.

Waar kan ik WordPress thema’s vinden?

In het admin gedeelte van je website kun je kiezen tussen meerdere gratis thema’s. Ga na het dashboard van je website, vervolgens in het linkermenu naar ‘Weergaven’, dan ‘Thema’s’ en als laatste klik je op ‘Nieuwe toevoegen’. Je krijg hier een overzicht te zien met gratis te gebruiken thema’s. Echter, je kunt er ook voor kiezen om een betaald (premium) thema aan te schaffen. Deze WordPress thema’s zijn doorgaans veiliger, sneller, stabieler en eenvoudiger te gebruiken. Een betrouwbare website voor het aanschaffen van premium WordPress thema’s is Themeforest.

Hoe pas ik de homepagina van mijn website aan?

Na het installeren van WordPress, staat standaard je laatste berichten ingesteld op de homepagina. Om de homepagina aan te kunnen passen moet je een pagina aanmaken (bijvoorbeeld genaamd home) en vervolgens stel je deze in als homepagina. Hiervoor ga je naar instellingen en vervolgens kies je voor “Lezen”. Hier kun je de optie vinden om “Laatste berichten” aan te passen naar een gewenste pagina. Sla je wijziging op en vanaf nu kun je de homepagina eenvoudig bewerken.

Hoe word ik met mijn WordPress website vindbaar in Google?

Er gaat veel werk en tijd zitten in het vindbaar maken van je WordPress website in Google. Op WPgids.nl vind je er meerdere artikelen over het vindbaar maken van je WordPress website in Google.

Wat zijn plugins en hoe installeer ik deze?

Een plugin is een script of een op zichzelf staand programma dat je aan je WordPress website kunt toevoegen. Ze worden over het algemeen ontwikkeld om de standaard functionaliteiten van een website uit te breiden. Momenteel zijn er voor je WordPress website tienduizenden plugins beschikbaar.

Om een plugin te installeren moet je eerst naar het dashboard van je website gaan en vervolgens dien je op “Plugins” en “Nieuwe plugins” te klikken. Je ziet nu een overzicht met populaire plugins, maar kunt ook eenvoudig een specifieke plugin zoeken door middel van het zoekveld. Premium plugins kun je hier uploaden en installeren.