Welke plug-ins heb je nodig om te starten met een Woocommerce-webshop?

Welke plug-ins heb je nodig om te starten met een Woocommerce-webshop?

WordPress werkt op een andere manier dan eCommerce platforms als Wix, Shopify en BigCommerce. Deze platformen hebben alle features als ingebouwd, maar WordPress heeft dit niet. Dat komt doordat WordPress eigenlijk niet bedoeld als e-commerce platform. Dat neemt niet weg dat dit systeem een van de meest gebruikte oplossingen voor eCommerce ter wereld is. Door gebruik te maken van plug-ins geef je je webshop met WordPress een boost.

In het kort: voor wie nog niet weet wat WooCommerce is

Voordat we je meteen met allerlei plug-ins om de oren slaan, nog even een korte resumé naar wat WooCommerce ook al weer is. Het is een gratis plugin op het WordPress platform, die je kunt uitbreiden met betaalde plug-ins om een webwinkel op te zetten en te onderhouden.

Plug-ins voor WooCommerce zijn bedacht om het proces van bestelling tot levering te vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch aanmaken van facturen of aan het meertalig aanbieden van je winkel en producten. Wil je er zelf eens mee aan de slag? Op onze website vind je een complete gids om WooCommerce op WordPress te installeren.

PDF Invoices and Packing Slips

Administratie is echt een nachtmerrie voor veel ondernemers. Gelukkig is daar een mooie oplossing voor: WooCommerce PDF Invoices & Packing slips. Het genereert automatisch facturen en bestelbonnen. Bij een bestelling worden deze automatisch meegestuurd.

In de plug-in zit een optie de bestelbonnen te maken en te printen, zowel individueel als in grotere oplage. Dankzij het eenvoudige en strakke ontwerp van de plug-in wordt administratie een stuk makkelijker.

Custom Product Tabs

Met Custom Product Tabs for WooCommerce kun je tabbladen plaatsen, zodat je je productpagina’s netjes kunt opruimen. Categoriseer je producten bijvoorbeeld op basis van omschrijvingen, specificaties, beoordelingen of andere vereisten.

Goed om te weten: het is vooral belangrijk voor degene die de webwinkel onderhoudt. Feitelijk verandert er niet zoveel; je maakt bijvoorbeeld nog steeds gebruik van dezelfde standaard editor als je altijd al gebruikte.

Beeketing for WooCommerce

Beeketing for WooCommerce wordt wereldwijd gewaardeerd als een van de beste toolboxes voor WooCommerce. Deze plug-in zit vol gereedschap, zoals tools voor achtergelaten winkelkarretjes en opties om een marketingcampagne op te zetten. Ook kun je er producten mee upsellen en cross-sellen. Denk bijvoorbeeld aan pakketkortingen, zodat de waarde per winkelkarretje wordt verhoogd.

Naast dit soort mogelijkheden biedt de plug-in ook opties voor persoonlijke aanbevelingen, het aanbieden van kortingscodes en het vragen om ondersteuning via Facebook Chat (of Messenger)

WooCommerce Multilingual

Waarom zou je als ondernemer bij de grens stoppen? Gebruik de wereld als je afzetmarkt! Door je webwinkel in meerdere talen aan te bieden, bereik je nog meer potentiële klanten. Daarvoor hoef je niet meerdere webshops te bouwen en te onderhouden. Met WooCommerce Multilingual kun je je website in meerdere talen aanbieden, middels de populaire WPML plug-in.

Met deze plug-in worden al je producten, pagina’s en categorieën meteen aangepast. Op die manier weet je zeker dat de juiste taal overal wordt weergegeven. Je kunt met deze app in principe zelfs andere valuta ingeven.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *