Welke WordPress plug-ins heb je nodig voor een optimale SEO

Welke WordPress plug-ins heb je nodig voor een optimale SEO?

Als je een geweldige website hebt, wil je natuurlijk ook dat deze regelmatig wordt gezien. En als je online verkoopt, wil je natuurlijk dat content uiteindelijk sales opleveren. Je bent alleen lang niet de enige op de internet marketing markt. Zonder de juiste tools sta je meteen op een achterstand. We zetten ze op een rijtje: welke tools mag jouw website absoluut niet missen voor een optimale Search Engine Optimization?

De standaard: Yoast SEO

Yoast SEO is toch wel de koning van de SEO plug-ins voor WordPress. Het wordt gebruikt op grote blogs en websites en biedt een hoop handvatten om je WordPress SEO op orde te brengen. Zo beoordeelt het bijvoorbeeld de stukken die je schrijft en krijg je schrijftips om de tekst meer geschikt voor SEO te maken.

Daarnaast heeft SEO indrukwekkende updates, een duidelijke interface en weet het precies wat nodig is om jouw blogposts en productpagina’s positief op te laten vallen. De plug-in staat vooral bekend om zijn uitstekende zoekwoordoptimalisatie.

The SEO Framework

Zoek je een snelle lichtgewicht SEO plug-in zonder advertenties en aanbiedingen? Dan is The SEO Framework misschien iets voor jou. Wanneer je een artikel schrijft, zie je een gekleurde schaal, zodat je direct ziet op welke gebieden je nog punten kunt scoren. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden voor wordpress website snelheid verbeteren. Door de duidelijke interface is het ook te gebruiken voor beginners.

De content die je schrijft wordt beoordeeld op basis van lokale SEO, maar kan ook samenwerken met AMP-integratie, incognito modus en caching van reacties tegen spammers. The SEO Framework richt zich niet op zoekwoorden, maar op het grotere plaatje.

Rank Math

Als het je er alleen om gaat dat je website zal ranken in Google, kun je Rank Math gebruiken. Deze plug-in geeft je alles wat je nodig hebt voor een totale controle over je SEO Het combineert de kracht van meerdere plug-ins en brengt de kern samen tot een krachtige plug-in. Je kunt met Rank Math de SEO in de editor van al je artikelen, pagina’s, producten en andere content beheren.

Het handige van Rank Math is de integratie met Google Search Console. Daardoor weet je precies voor welke zoekwoorden je rankt, hoeveel impressies je binnen Google krijgt en wat de zoekmachine voor de rest van je content vindt. Het is een relatief eenvoudige plug-in, mét ondersteuning voor allerlei soorten rich snippets. Daardoor verhoog je de waarde van je pagina.

SEOPress

Met SEOPress creëer je in een handomdraai XML- en HTML-sitemaps, volg je bezoekers met Google Analytics en kun je tags optimaliseren voor het delen van je content op sociale netwerken. Dat kost helemaal niets. De gratis versie heeft ook contentanalyse om redacteuren op weg te helpen bij het schrijven van artikelen die geoptimaliseerd zijn voor SEO.

SEOPress is voor kleine en lokale bedrijven een handige plug-in. Dat komt mede door de integratie met WooCommerce en Easy Digital Downloads. Daarvoor geldt dan wel dat eigenaren van websites een premium abonnement moeten afsluiten.

All In One Schema Rich Snippets

Rich Snippets worden steeds belangrijker voor bijvoorbeeld Google. Ze kunnen namelijk waardevolle informatie aan de gebruiker bieden. Rich Snippets kunnen bijvoorbeeld sterwaardingen, stappenplannen of veel gestelde vragen zijn. Vaak worden ze gebruikt voor eCommerce-resultaten en reviewpagina’s van blogs.

Er is nog geen ingebouwde methode om rich snippets met WordPress aan te bieden, maar All In One Schema Rich Snippets kan je een handje helpen. De plug-in ondersteunt verschillende soorten content, zoals evenementen, beoordelingen en video’s.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *