Welke WordPress plugins heb je nou ECHT nodig?

Welke plugins heb je nou echt nodig?

Met een plugin kun je je WordPress website uitbreiden met extra functies. Op dit moment zijn er maar liefst bijna 60.000 plugins!

De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar welke plugins heb je nou écht nodig om aan de slag te kunnen met je WordPress website?

Hou het simpel

Wanneer je veel plugins gebruikt dan kan dat invloed hebben op de laadtijd van je website. Hoe minder plugins hoe beter dus. In principe kun je zelfs helemaal zonder plugins aan de slag. Maar sommige plugins zijn toch wel erg handig om toe te voegen.

Mijn favoriete WordPress plugins

Als je aan 10 mensen vraagt welke plugins hun favoriet zijn krijg je 10 verschillende lijstjes. Hieronder vind je de plugins die ik zelf graag gebruik. Plus nog een aantal handige tips.

Akismet

Akismet plugin

In WordPress kun je instellen dat bezoekers een reactie onder jouw artikelen kunnen plaatsen. Helaas zitten daar ook vaak onzinreacties bij van spambots. Deze reacties kun je handmatig verwijderen, maar dit kun je ook automatisch door een plugin laten doen.

Akismet is een plugin die spamreacties automatisch blokkeert en verwijdert. De plugin is gratis en wordt standaard met WordPress meegeleverd. Je hoeft hem alleen nog even te activeren (=aanzetten).

Yoast SEO

Met de Yoast SEO plugin kun je de SEO van je website verbeteren. De afkorting SEO staat voor ‘Search Enginge Optimization’ oftewel ‘zoekmachineoptimalisatie’. Hoe beter de SEO van je website, hoe hoger je in Google scoort. Wat weer mooi gratis bezoekers voor je website oplevert.

Een ander voordeel van de Yoast SEO plugin is dat je makkelijk kunt aangeven welke pagina’s niet in de zoekmachines terecht mogen komen. Bijvoorbeeld een bedankpagina voor inschrijvers op je nieuwsbrief.

En je kunt je website heel makkelijk verbinden met Google Search Console. Een must als je wilt bijhouden hoe goed je website het doet in de zoekmachines.

Contact form 7

Met Contact Form 7 kun je heel makkelijk een contactformulier op je website plaatsen. Je kunt zelf aangeven wat voor gegevens er ingevuld kunnen worden. Bijvoorbeeld alleen 1 tekstvak voor het sturen bericht. Of meerdere invulvelden (zoals naam, adres en woonplaats) voor het aanvragen van een offerte.

Wanneer jouw bezoeker het formulier op jouw website invult en verzendt dan wordt dit meteen doorgestuurd naar je mailbox.

Affiliate links lite

Wanneer je geld verdient met je website met affiliate marketing dan heb je vast gemerkt dat die affiliatelinks er allesbehalve mooi uitzien. Het kan voor bezoekers ook onduidelijk zijn waar zo’n vage affiliatelink ze naartoe brengt.

Met een plugin als Affiliate Links Lite kun je van een link als deze:

https://ds1.nl/c/?si=2342345&li=1452333&wi=735533&ws=52342

een veel mooiere link maken zoals deze:

https://zininjewebsite.nl/tip/wordpress

Daarnaast houdt deze plugin precies bij hoe vaak er op de link geklikt wordt. Dit kun je terugvinden in een overzicht in je WordPress dashboard. Zo kun je ook makkelijk testen of er vaker geklikt wordt als je je link anders aanbiedt.

Database backup

Het zal je maar gebeuren: ineens ben je je website “kwijt” door een fout. Ben je dan echt alles kwijt?

Niet als je een backup hebt. Het is dus belangrijk om regelmatig een backup van je website te maken. Ook daar zijn plugins voor die dat automatisch voor je doen. Maar die backup moet je dan wel zelf handmatig terugzetten.

Sommige hostingbedrijven bieden de mogelijkheid tot automatische backups. Ik ben zelf erg tevreden over Siteground.

Is er iets mis gegaan met je site? Binnen een paar klikken heb je een backup teruggezet van je site, tot wel een maand terug.

Dit is veel makkelijker. Én het scheelt je weer een plugin 😉

Tot slot

Zoals ik in het begin al aangaf heeft iedereen zijn of haar favoriete plugins. Welke plugins zou jij aanraden. Wat is jouw favoriet? Laat het hieronder weten!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *