WordPress hosting

Wil je weten wat de beste WordPress webhosting provider in Nederland is? Deze vraag is lastig om te beantwoorden, want wat voor de één de geschikte hosting is, is voor een ander misschien minder geschikt. Echter, in dit artikel gaan dieper in over wat WordPress hosting precies is, waar het aan moet voldoen, waar je op moet letten en vergelijken we meerder goede WordPress hosting providers met elkaar.

De keuze tussen onderstaande providers was erg lastig, want ze zijn alle vier aan te raden en er zijn honderden positieve reviews over de providers te vinden, maar uiteindelijk hebben wij toch een winnaar kunnen uitkiezen.

Wat is WordPress hosting?

WordPress hosting is zoals de naam al doet verklappen, een webhosting speciaal voor WordPress websites. Er zijn veel providers die zo’n pakket aanbieden omdat WordPress het meest gebruikte CMS van dit moment is. Overigens heb je voor je WordPress website niet specifiek een WordPress hostingpakket nodig, maar het maakt het wel een stuk eenvoudiger.

beste wordpress hosting

Waar moet je opletten bij het kiezen van een hosting provider?

Het kopen van een hostingpakket is niets anders dan ruimte kopen op een server bij een provider. Dat is hopelijk duidelijk, maar het vinden van het juiste pakket is vaak nog niet zo makkelijk. Er zijn meerdere aspecten waar je rekening mee moet houden bij het maken van de juiste keuze. Daarom hebben wij hieronder de belangrijkste punten voor je op een rij gezet.

De snelheid van de website

Je wilt uiteraard beschikken over een snelle website, want wist je dat een website dat langer moet laden dan drie seconden, meer dan de helft van de bezoekers direct verliest. Afhankelijk van het aantal verwachte bezoekers en de grootte van je website, moet je kiezen voor een server die dit aankan. Je kunt bijna in alle gevallen upgraden naar een zwaarder hostingpakket als blijkt dat het niet genoeg is.

WordPress support

Veel hostingproviders bieden een goede WordPress ondersteuning aan. Je kunt WordPress eenvoudig installeren in een webhosting-bedieningspaneel zoals DirectAdmin en je hoeft de bestanden niet handmatig te uploaden via FTP. Ook wordt er automatisch een database aangemaakt. Voor beginners is dit erg fijn, maar ook voor ervaren gebruikers van WordPress scheelt dit veel tijd.

Downtime van je website

Downtime van je website is bijna niet te vermijden en de meeste providers hebben hier wel eens last van. Downtime betekent dat je website voor een bepaalde tijd uit de lucht is. Dit komt doordat er op dat moment een storing bij de provider is. Echter, er zijn hosting providers waar dit minder gebeurd dan bij andere providers. Wanneer je voor een budget webhoster kiest, kan de downtime iets hoger liggen dan bij een duurdere provider. Dit hoeft echter niet het geval te zijn en hoewel dit moeilijk met elkaar te vergelijken is, kun je wel reviews van webhosters grondig doorspitten naar ervaringen van klanten.

Minimale server vereisten

Onderstaande systeemeisen zijn van toepassing op de huidige versie van WordPress (mei 2020) en de vereisten zullen in de toekomst hoogstwaarschijnlijk verhoogd worden. Overigens zijn de vereisten hieronder aanbevolen en werkt WordPress vaak ook nog met minder. Echter, dit raden wij niet aan i.v.m. met de beveiliging van je WordPress website. Met een WordPress hostingpakket van een van webhosters in dit artikel hoef je je hier geen zorgen over te maken.

– PHP versie 7.3 of hoger
– MySQL versie 5.6 of hoger of MariaDB versie 10.1 of hoger
– HTTPS ondersteuning

minimale vereiste wordpress hosting

Beste WordPress webhosting providers in Nederland

We hopen dat je met de informatie hierboven een duidelijk beeld hebt gekregen waar een WordPress hosting provider aan moet voldoen. Hieronder hebben we volgens ons de vier beste WordPress webhosting providers in Nederland op een rij gezet.

Vimexx WordPress webhosting

WPgids.nl wordt gehost bij Vimexx en wij zijn uiterst tevreden over de webhoster. Vimexx is volgens ons de terechte winnaar. De provider is relatief nieuw en werd opgericht in 2015. In deze korte periode heeft de webhoster al tienduizenden klanten aangetrokken. Vimexx biedt naast een specifiek hostingpakket voor WordPress ook Joomla hosting, Magento hosting, Drupal hosting etc aan. Allemaal voor een zeer schappelijke prijs en in het verleden is het al meerdere keren als best beoordeelde webhoster verkozen.

De prijzen van de WordPress hostingpakketten bij Vimexx liggen tussen de € 2,25 en € 19,99 per maand. Je hebt de keuze uit vijf verschillende pakketten en met uitzondering van het goedkoopste pakket beschikken ze allemaal over DDoS beveiliging en ontvang je er een gratis domeinnaam bij. Verder wordt de prijs bepaald door het verschil in dataverkeer, SSD-opslag, aantal domeinnamen, CPU, RAM en SLA support.

Waarom je WordPress website hosten bij Vimexx?

– Maar liefst vijf verschillende WordPress hostingpakketten
– Staat bekend om de snelle laadtijd
– De backups worden gratis 60 dagen bewaard
– De klantenservice wordt als zeer goed beschouwd
– Vimexx beschikt over een gebruiksvriendelijk dashboard

de prijzen bij Vimexx

Neostrada WordPress Hosting

Neostrada gaat al wat langer mee dan Vimexx. Al meer dan tien jaar zijn ze actief met het aanbieden van webhosting. Ook WordPress hosting wordt door Neostrada aangeboden en hebben momenteel al meer dan vijftigduizend klanten geholpen hij het hosten van hun website en aanschaffen van domeinnamen.

Neostrada biedt twee varianten aan voor je WordPress website: WordPress standaard en Managed WordPress. Voor het standaard WordPress hosting betaal je bij een jaarabonnement € 5,00 per maand en voor Managed WordPress hosting betaal je € 24,99 per maand bij een jaarabonnement. Voor € 5,00 per maand krijg je onder andere onbeperkt SSD-webruimte, 6GB werkgeheugen, gratis SSL en nog veel meer.

Waarom je WordPress website hosten bij Neostrada?

– Je krijg onbeperkt dataverkeer bij je WordPress hosting
– Ontvang onbeperkt e-mail accounts
– Neostrada biedt gratis een SSL-certificaat
– Tijdens werktijden ontvang je binnen vijftien minuten antwoord op je vraag
– Installeer met een klik meer dan vierhonderd applicaties

prijzen van Neostrada

Xel WordPress hosting

Xel gaat al meer dan twintig jaar mee en hielp mensen achter de website met ondersteunen al voordat je kon googelen. In al die jaren hebben ze al meer dan 12.000 klanten geholpen en dat lijkt misschien weinig als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Vimexx, maar het is belangrijk om te weten dat Xel geen budget webhoster is.

Xel biedt drie verschillende WordPress hostingpakketten aan en de prijs per maand ligt tussen de € 15,00 en € 45,00. De schijfruimte is beperkt, maar de webhoster kent wel andere voordelen.

Waarom je WordPress website hosten bij Xel?

– Je website wordt extra snel met WordPress boost
– Ontvang een gratis .nl, .be, .com of .be domeinnaam
– Bij Xel ontvang je deskundige ondersteuning (ook telefonisch)
– Xel biedt standaard SSL-ondersteuning
– Overstappen naar Xel wordt kosteloos geregeld

prijzen van Xel

WP Engine WordPress hosting

De drie andere webhosters uit deze lijst zijn allemaal Nederlandse bedrijven, maar als je het niet erg vindt om voor een wereldwijde provider te kiezen, dan is WP Engine een webhoster om in overweging te nemen. De hosting provider is de grootste Managed WordPress hosting provider ter wereld.

WP Engine is wat duurder dan de andere aanbieders uit deze lijst, maar is het geld zeker waard. Het goedkoopste pakket kost per jaar € 280,00 en dit loopt op tot meer dan € 5000,00 per jaar. De pakketten zijn ook per maand te betalen en dan betaal je ongeveer tien tot twintig procent meer. Voor € 280,00 per jaar ontvang je 50 GB webverkeer per maand, 10 GB SSD-opslag en mag je tot 25.000 bezoekers per maand ontvangen op je website. 

Waarom je WordPress website hosten bij WP Engine

– Wereldwijd de grootste aanbieder van Managed WordPress hosting
– Je website laadt razendsnel
– 60 dagen ‘risk free’ uitproberen

prijzen van WP Engine

WordPress hosting vergelijken

Hierboven hebben we de voordelen van een WordPress hosting per webhoster uitgelicht. Hieronder kun je de WordPress hosting eenvoudig met elkaar vergelijken. Overigens zijn alle vier de providers aan te raden en is de juiste keuze afhankelijk van je wensen en de grootte je website.

[easy-pricing-table id=”2000″]