flatsome theme review
|

WordPress theme review: Flatsome

WordPress theme review: Flatsome

Flatsome is één van de meest verkochte WordPress themes voor een WooCommerce webwinkel op Themeforest, maar is het ook één van de beste? Wij hebben het theme aangeschaft en hebben dit getest. Op het moment van schrijven (mei 2020) zijn er meer dan 125.000 licenties verkocht. Je bent misschien wel zonder dat je het door had een webwinkel tegengekomen die gebruik maakt van Flatsome. Wij wouden graag weten waarom Flatsome zo razend populair is, wat de pluspunten en minpunten van het theme zijn en of ook jij het theme voor je WordPress webshop moet gebruiken. We hebben het theme grondig getest en hieronder lees je onze review over Flatsome.

Over Flatsome theme

Flatsome is een responsive WooCommerce theme dat is ontwikkeld in september 2013. Het theme beschikt over vijftien sjablonen voor het starten van een webwinkel. Daarnaast beschikt het ook nog over een sjabloon voor een freelancer website, een bedrijfswebsite en een reisbureau. In mei 2020 is het WordPress theme al meer dan 125.000 keer verkocht en hebben ongeveer 5500 gebruikers het theme beoordeeld met een gemiddelde beoordeling van 4,80 van de 5,0. Verder werkt Flatsome met alle versies van WordPress en WooCommerce.

De makers wilden met Flatsome een theme op de markt brengen waarmee gebruikers beschikken over hoge functionaliteiten en eenvoudig aanpasbare opties. Het template heeft al heel wat updates doorstaan. Wij schrijven nu een review over Flatsome, maar zijn eigenlijk al jaren bekend met het theme. We hebben even terug gebladerd en onze eerste affiliate website met het theme Flatsome ging online in juni 2016.

Wat je van de meeste goede WordPress themes anno 2020 kunt verwachten geldt ook voor dit template, namelijk volledig responsieve functies. Flatsome werkt ook perfect op je smartphone en tablet.

De prijs

Voor een licentie voor het theme betaal je 60 dollar. Hier krijg je 6 maanden support bij inbegrepen, maar je kunt voor ongeveer 17 dollar extra ondersteuning aanschaffen. Echter, onder het tabblad “Comments” op de website van Themeforest vind je meer dan 22.000 reacties en veel vragen worden door het team achter het template beantwoord. 

Voor ons was het de 60 dollar zeker waard, want je krijgt er een kwalitatief theme voor terug met veel verschillende mogelijkheden. 

Prijs van het template

Het design

Flatsome heeft een strak en mooi design en door de verschillende sjablonen kun je het theme voor uiteenlopende webshops gebruiken. Zo is er een sjabloon dat goed past bij een sport webshop, maar ook sjablonen die zich meer richten op een kleding webshop. Door de keuze uit maar liefst negentien verschillende sjablonen is de kans vrij groot dat er een ontwerp naar jouw smaak tussen zit. Verder kun je na het installeren van het theme ook verschillende elementen eenvoudig toevoegen aan de pagina. Zo heeft het theme een bibliotheek (Flatsome Studio) met honderden verschillende elementen en kun je bijvoorbeeld kiezen uit meerdere contactformulieren.

elementen in flatsome studio

Functionaliteiten

De makers van Flatsome hebben het theme laatst flink onderhanden genomen en Flatsome is nu nog flexibeler dan ooit tevoren. Er zijn verschillende nieuwe functies die je kunt vinden in “Theme Options Customizer”. Je kunt hierdoor je WooCommerce website nog meer naar eigen smaak inrichten. Zo zijn deze functies onderverdeeld onder subsecties in het Customizer-paneel. Hier kun je ook alle gegevens terugzetten. Dit doe je door de reset-optie.

Demo content

Na het activeren van het theme word je doorgestuurd naar het installatiewizard. Hier kun je door het volgen van verschillende stappen een goede start maken aan je webshop. Eén van deze stappen is het importeren van de demo content. Hiermee kun je eenvoudig de webshop vormgeven als dat van één van de negentien voorbeelden. Om te beginnen kun je opgeven welke gegevens je wilt importeren, zoals de voorbeeldproducten, pagina’s, berichten, menu’s, instellingen etc. Tijdens de volgende stap kun je één van de negentien sjablonen uitkiezen. Ook kun je tijdens deze stap alvast een logo toevoegen. 

Demo content importeren

Plugins

Tijdens het installeren zijn sommige plugins verplicht om het WordPress theme goed te laten werken. Ook zijn er een aantal plugins aangeraden voor de optimale gebruikerservaring. Het gaat om de volgende plugins: Ninja Forms, Nextend Facebook Connect gebruiken, Miniaturen regenereren, WooCommerce (natuurlijk), Taxonomy Metadata, WP Instagram Widget, YITH WooCommerce Verlanglijst, WooSidebars, Ajax Search,

Voordelen van het WordPress template Flatsome

– Je kunt eenvoudig een WooCommerce webshop maken met Flatsome
– Werkt goed samen met WP Bakery Builder (voorheen Visual Composer)
– Keuze uit negentien sjablonen
– Ruime keuze aan elementen in Flatsome Studio
– Meer dan 22.000 reacties met vragen en antwoorden
– SEO-vriendelijk ontwikkeld

Lees hier hoe je WooCommerce kunt installeren op je website.

Flatsome theme sjabloon kiezen

Nadelen van het WordPress template Flatsome

– Sommige dingen zijn niet goed vertaald naar het Nederlands
– Het is even wennen hoe alles werkt en waar je bepaalde functionaliteiten kunt vinden

Flatsome WordPress thema: conclusie

Wij kunnen niets anders dan enthousiast zijn over het theme Flatsome. Mede dankzij de verschillende sjablonen en de vele functionaliteiten en mogelijkheden zijn we van mening dat je met Flatsome een succes kunt maken van je WooCommerce webshop. Ook de goede ondersteuning is voor ons een groot pluspunt. Dus heb je een WordPress website en wil je een WooCommerce webshop beginnen? Dan raden wij Flatsome zeker aan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *