mooiste wordpress themes voor een reisblog

De 17 beste WordPress themes voor een reisblog

De 17 beste WordPress themes voor een reisblog

In dit artikel vind je een overzicht met de beste WordPress themes voor een reisblog. De themes in deze lijst zijn allemaal premium themes, omdat wij van mening zijn dat gratis templates qua functionaliteiten te veel onderdoen om ze op te nemen in de lijst met de beste WordPress themes voor een reisblog.

Wij zijn er lang mee bezig geweest om tot onderstaande 17 WordPress themes te komen. Wij kwamen honderden themes tegen, waarvan er veel verouderd waren, maar ook veel die anno 2020 nog steeds gebruikt kunnen worden. De lijst is opgesteld op basis van onze eigen gebruikerservaring.

17 mooie WordPress themes voor een reisblog

We hopen dat je met één van onderstaande WordPress themes een succes kunt maken van je reisblog.

Trawell ($69)

trawell wordpress themes voor een reisblog

We beginnen onze lijst met de mooiste WordPress themes voor een reisblog met Trawell. Trawell is ideaal geschikt om jouw reisverhalen te delen op het internet. Het heeft een stijlvolle en overzichtelijke homepagina en de template is erg gebruiksvriendelijk. Onze eigen ervaring was zeer positief, maar ook andere gebruikers van de template waren tevreden. Trawell is al meer dan 1300 keer verkocht en heeft bijna alleen maar positieve reviews. Er zijn tientallen reviews achtergelaten en naast dat het theme er prachtig uitziet, zijn mensen ook zeer te spreken over alle functionaliteiten. Verder vinden wij het belangrijk om te vermelden dat het theme uiteraard responsive is en is Trawell zo ontwikkeld dat de laadsnelheid onder de twee seconden ligt.

Maaya ($59)

WordPress theme maaya

Een andere WordPress theme voor een reisblog die we willen uitlichten is Maaya. Het theme heeft een minimalistische vormgeving en is niet alleen geschikt voor een reisblog. Het is namelijk ook geschikt voor een fashion, lifestyle of beauty blog. Je hebt na aanschaf van het theme de keuze uit verschillende layouts. Uiteraard is ook dit template responsive en kun je naast je blog ook een webshop starten. WooCommerce is namelijk geïntegreerd. Het theme is op het moment van schrijven (mei 2020) meer dan 150 keer aangeschaft en zeven klanten lieten hun ervaring achteraf. Met een gemiddelde beoordeling van een 4.71 uit 5.00 sterren kunnen wij concluderen dat de klanten net als ons tevreden zijn over het theme.

Backpack Traveler ($69)

Wordpress themes voor een reisblog Backpack Traveler

Backpack Traveler is uitermate geschikt om te gebruiken voor je reisblog. Het theme is zowel met Elementor als met WPBakery-page builder aan te passen. Verder biedt het veel mogelijkheden om je website naar eigen wensen aan te passen. Ook heb je de keuze uit negen verschillende sjablonen. Wij zijn zelf groot fan van het sjabloon ‘Cordoba’. En wij zijn niet de enige die positief over Backpack Traveler zijn. Het theme is namelijk al meer dan 1300 keer aangeschaft en er zijn veel positieve ervaringen te vinden. Ook is het theme compatibel met WooCommerce, responsive, verschillende layouts voor de blogpagina, makkelijk aan te passen en kun je de demo content met slechts één klik importeren.

Wanderic ($59)

Wordpress theme Wanderic

Een andere WordPress theme voor een reisblog die we willen uitlichten is Wanderic. Het is een minimalistisch en stijlvol WordPress template voor een reisblog, reismagazine of een persoonlijke blog. Ben je naast een fervent reiziger ook fotograaf? Dan is het sjabloon “Home Three” waarschijnlijk erg geschikt voor jou. Hiermee kun je namelijk goed je gemaakte foto’s delen met de wereld.

Verder werkt het theme goed met belangrijke plugins, zoals WooCommerce, Instagram Feed, WP GDPR Compliance en nog veel meer. Daarnaast is het theme eenvoudig aan te passen naar je eigen smaak. Lettertypen, kleuren etc. zijn eenvoudig aan te passen zonder enige regel code te hoeven schrijven. Net zoals alle andere WordPress themes uit onze lijst, is ook Wanderic responsive. Het theme is pas aangeboden sinds april 2020 en is op het moment van schrijven slechts zeventien keer verkocht. Er zijn dus nog weinig reviews over Wanderic te vinden, maar wij waren in ieder geval erg tevreden.

Tripster ($59)

Wordpress theme voor reisblog Tripster

Tripster is een andere WordPress theme voor een reisblog waar wij zeer tevreden over zijn. Na aanschaf van het template heb je de keuze uit maar liefst zeven sjablonen. Je kunt overigens ook zelf een sjabloon ontwerpen, zonder één van de voorbeelden te gebruiken. Verder heb je naast de keuze uit zeven verschillende layouts voor de homepagina, ook de keuze uit verschillende layouts voor je blog pagina. Zelf sprak “Home 3” ons erg aan, maar dit is natuurlijk persoonlijk.

Verder is de template compatibel met verschillende plugins zoals Elementor, WooCommerce, Instagram Feed, Mailchimp en nog veel meer. Nets als Wanderic is ook Tripster redelijk nieuw. Het WordPress theme wordt aangeboden sinds eind maart 2020 en is sindsdien al ongeveer veertig keer aangeschaft. Al met al genoeg redenen om Tripster op te nemen in onze lijst met de beste WordPress themes voor een reisblog in 2020.

Vagabonds ($59)

Wordpress thema Vagabonds

Een ander WordPress theme dat zeker niet mag ontbreken in dit artikel, is de template Vagabonds. Met Vagabonds heb je de keuze uit vier verschillende professionele homepagina layouts en alle vier trekken ze direct de aandacht van je bezoekers. Verder biedt het theme ook verschillende sjablonen voor de blogpagina aan. En het mooie van alles is dat je met slechts één klik deze demo layouts kunt installeren. Vagabonds is dus ideaal geschikt om je reisverhalen te delen met je bezoekers. Daarnaast is het theme zo gecodeerd dat het een extra snelle laadtijd heeft.

Het WordPress theme is 100% responsief en mobielvriendelijk, werkt in alle populaire browsers en is getest op WordPress versies van 4.0 en hoger. Vagabonds is ruim 400 keer aangeschaft en heeft bijna alleen maar positieve reviews.

Eaven ($59)

Eaven reisblog

Eaven is een WordPress theme dat is ontwikkeld voor het bijhouden van een reisblog. Het template beschikt over veel verschillende functionaliteiten en heeft zes mooie en opvallende homepagina’s, die je met één klik kunt installeren. Naast de zes sjablonen voor de homepagina, heb je voor de blogpagina de keuze uit maar liefst veertien layouts. Het team achter het template belooft dat dit er in de toekomst een stuk meer zullen worden. We waren niet over alle zes razend enthousiast, maar er hoeft er gelukkig maar één naar je smaak tussen te zitten. Verder beschikt Eaven over veel mogelijkheden, waarmee je jouw reisblog helemaal uniek kunt maken.

Cook Traveler ($49)

WP theme Cook Traveler

Ben je op zoek naar een minimalistisch WordPress theme voor een reisblog, maar wel één die de  aandacht van je bezoekers weet te trekken? Dan is Cook Traveler is misschien wel iets voor jou. Naast dat het theme goed te gebruiken is voor een reisblog, kun je Cook Travel ook voor andere doeleinden gebruiken. Je kunt kiezen uit vier verschillende sjablonen voor de homepagina en deze zijn daarnaast ook te gebruiken voor een lifestyle, fashion of beauty blog. Deze sjablonen kun je met één klik eenvoudig installeren. Om de template nog meer  naar je eigen wens aan te passen, heb je de keuze uit vijf verschillende headers en vijf verschillende footers.

Cook Traveler werkt met alle WordPress versies van 4.0 en hoger. Daarnaast is het responsive voor smartphones en tablets, geoptimaliseerd zodat de pagina’s extra snel laden, werkt het goed met externe plugins en heeft het widgets voor alle populaire social media platforms.

The Traveler ($49)

The Traveler voor een reisblog

The Traveler is net iets anders dan andere WordPress themes voor een reisblog. Dankzij de grid layout komen artikelen, video’s en foto’s goed tot hun recht. Hoewel het theme niet beschikt over meerdere demo layouts, kun je het design wel eenvoudig aanpassen naar je eigen wensen. Verder werkt het template uiteraard goed op mobiele telefoons en tablets en is het getest op alle WordPress versies vanaf 4.0 en hoger.

The Traveler is al meer dan 250 keer gedownload en dat wij niet de enige die enthousiast zijn over het theme blijkt wel uit de reviews. Zo kwamen we geen één negatieve review tegen van een gebruiker.

Avventure ($59)

Wordpress themes voor een reisblog Avventure

Een andere mooie en professionele WordPress theme voor een reisblog is Avventure. Binnen enkele seconden kun je één van de drie demo homepagina’s installeren en deze kun je vervolgens naar eigen wens aanpassen. De template is zo ontwikkeld dat het ook gebruiksvriendelijk is voor op smartphones en tablets. Daarnaast bestempelen ze zichzelf als een “SEO-friendly theme” en werkt Avventure goed in combinatie met externe plugins zoals Elementor en Slider Revolution. Wil je ook producten gaan verkopen op je website of producten van andere webwinkels promoten? Dan kan dat met Avventure. Het WordPress theme is namelijk compatibel met WooCommerce.

Avventure is ruim honderd keer aangeschaft en hoewel er nog niet veel ervaringen zijn gedeeld, zijn de ervaringen die wij konden vinden wel allemaal positief. Daarnaast hebben wij het theme grondig getest en ook wij waren enthousiast over Avventure. Er zijn wel een aantal punten wat wij zouden aanpassen, zoals het formaat van de gouden buttons, maar dit is uiteraard persoonlijk en is eenvoudig aan te passen.

Travelmatic ($59)

Travelmatic travel theme

Travelmatic is een minimalistisch WordPress theme voor een reisblog zonder al teveel poespas. Dit neem echter niets weg van het feit dat het theme veel te bieden heeft. Binnen enkele klikken kun je één van de verschillende layouts implementeren. Daarnaast is het “Mobile friendly” en werkt het dus goed op smartphones en tablets.

Het theme is ongeveer twee jaar geleden voor het eerst aangeboden en sindsdien heeft Travelmatic meerdere updates ondergaan. In deze twee jaar is het template ruim 500 keer aangeschaft en zijn de ervaringen allemaal zeer positief. Dus ben je op zoek naar een minimalistisch en overzichtelijk WordPress theme voor je reisblog? Dan is Travelmatic misschien wel iets voor jou.

Africa ($39)

Africa wordpress template

Een ander template dat niet mag ontbreken in deze lijst met de beste WordPress themes voor een reisblog, is het theme Afrika. Afrika is uiterst geschikt om jouw gemaakte foto’s te delen met de wereld. Het WordPress template is paar tientjes goedkoper dan de meeste andere uit deze lijst, maar dat betekent niet meteen dat je er ook minder voor terugkrijgt. Zo kun je jouw reisblog eenvoudig naar wens aanpassen via de Livi Customiser. Verder werkt het theme goed samen meerdere externe plugins, werkt het template goed in alle populaire browsers en is het 100% responsive.

Provel ($39)

Provel

Provel is een WordPress theme met een zeer mooi en modern layout. Naast dat de template uitermate geschikt is voor reisbloggers, kan Provel ook gebruikt worden door reisbureaus. Het is een aantrekkelijk layout en heeft veel te bieden. En hoewel het niet onze favoriet is en we vinden dat er nog veel verbeterd kan worden, vinden wij toch dat Provel een vermelding waard is in dit artikel.

Een minpunt van het template is dat het sinds 2018 geen grote updates meer heeft gehad. En in een tijd waar trends op het gebied van webdesign snel verandert, is twee jaar vrij lang. Dit is misschien ook de reden waarom Provel nog niet vaak is verkocht. Neem dit dus in overweging bij het aanschaffen van een WordPress template voor een reisblog.

Rosie ($45)

Rosie voor bloggers

Het einde van deze lijst komt in zicht, maar niet voordat we het WordPress theme Rosie uitlichten. Het theme is niet specifiek ontwikkeld voor een reisblog, maar dankzij het prachtige design en de vele mogelijkheden, kun je de template goed gebruiken voor je reisblog. Rosie is eenvoudig te installeren, werkt goed samen met externe plugins en de template is geoptimaliseerd zodat de pagina’s erg snel laden. Ook werkt het theme fijn op mobiele apparaten. Waarom we nog meer vinden dat Rosie een vermelding waard is, is vanwege de mogelijkheid dat je met een klik één van de tien homepagina sjablonen kunt installeren. Daarnaast heb je nog de keuze uit vijf verschillende header layouts om de website nog meer naar eigen smaak in te richten.

Al meer dan honderd mensen hebben de template aangeschaft en hoewel er slechts enkele reviews over het WordPress theme te vinden waren, kunnen we wel uit eigen ervaring spreken.

GoExplore! ($79)

GoExplore voor reisbloggers en reisbureaus

Voor wie meer dan alleen een reisblog wilt starten is GoExplore! een template om in overweging te nemen. Zo is de template ook uitermate geschikt voor reisbureaus. GoExplore! is wel wat duurder dan de overige WordPress themes uit deze lijst, maar is ook al meer dan 2300 keer verkocht. Dankzij de vele mogelijkheden, de goede ondersteuning en het mooie ontwerp, is dit template zo razend populair geworden in de afgelopen jaren. GoExplore! werd voor het eerst aangeboden in 2015, maar heeft sindsdien heel wat updates doorstaan. Zo werkt het template goed met plugins van derde en is het getest op WordPress versies van 4.0 en hoger.

Himmelen ($49)

Himmelen wordpress themes voor een reisblog

Een andere WordPress theme dat zich in de afgelopen jaren al heeft bewezen is Himmelen. Het theme is al meer dan 2000 keer aangeschaft en het internet staat bomvol positieve reviews over de template. Zelf hebben wij de template ook grondig getest en zijn we tot dezelfde conclusie gekomen als veel andere gebruikers, namelijk dat Himmelen een mooi en hoogwaardig WordPress theme voor een reisblog is. Je kunt kiezen uit twee verschillende sjablonen: Himmelen Main Demo en Himmelen Elegant Demo. Daarnaast kun je ook kiezen uit twaalf kleurenschema’s.

Wat wij verder een groot pluspunt vonden was de eenvoud van de template. Aan de hand van video uitleg kun je het WordPress theme eenvoudig installeren en met een klik kun je de demo content importeren. Met meer dan honderd reviews kwamen we natuurlijk ook wat negatieve ervaringen tegen, maar enkele van deze reviews vonden wij niet terecht. Zo werd er regelmatig onterecht problemen met hun websites toegekend aan de template, terwijl het probleem hoogstwaarschijnlijk door iets anders werd veroorzaakt.

Sitka ($59)

Sitka voor reisbloggers

We sluiten onze lijst met de mooiste WordPress themes voor een reisblog af met de template Sitka. Dit is een modern en minimalistisch WordPress template. Het is overigens niet alleen geschikt als reisblogs, want ook voor een fashion-, lifestyle- of voedingsblog is Sitka geschikt. Het is niet voor niets dat de template pas ongeveer een jaar geleden werd aangeboden en nu al meer dan 1300 keer is aangeschaft. Dit vinden wij niet zo vreemd, want Sitka is één van onze favoriete uit deze lijst. Je hebt de keuze om één van de acht voorbeeldsjablonen te installeren. Dit doe je gemakkelijk met één klik. Er is een template specifiek voor een reisblog, maar ook de themes genaamd “Main”, “Lifestyle 2” en “Food” vinden wij zeker passen bij een reisblog.

Verder is Stika compatibel met verschillende belangrijke plugins, zoals Yoast SEO, WooCommerce, Contact Form 7, MailChimp for WordPress, Loco Translate en vele anderen. Wat wij ook belangrijk vinden om te vermelden is de vele updates dat het team achter Stika uitbrengen. Iedere twee maanden wordt er ongeveer een nieuwe update uitgebracht. Zo worden bugs verholpen, maar worden er ook nieuwe functionaliteiten aan het template toegevoegd. Al met al genoeg reden dus om deze lijst met de beste WordPress themes voor een reisblogger af te sluiten met Stika.

Conclusie

Ben je van plan om een reisblog te starten of heb je een reisblog, maar is het design aan vernieuwing toe? Dan heb je hierboven al kunnen lezen dat je ontzettend veel keuze hebt. En dit is pas het topje van de ijsberg, want tijdens ons onderzoek kwamen wij meer dan 500 WordPress themes tegen. Zorg ervoor dat je tijdens je zoektocht let op het volgende:

– Het WordPress theme moet responsive zijn
– Lees wat ervaringen van andere gebruikers zijn
– Bekijk hoe de support is op vragen van klanten
– Het moet compatibel zijn met plugins van derde
– Kijk of het template geoptimaliseerd is voor SEO
– Sinds wanneer wordt het theme aangeboden en wanneer was de laatste update?
– Bekijk het portfolio van de ontwikkelaar en lees beoordelingen van zijn werk

We hopen dat je met behulp van dit artikel een keuze hebt kunnen maken en wensen je veel succes met je reisblog.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *